Pelati i paradajz sosevi

Pelati i paradajz sosevi

a

Šta razlikuje naše pelate i sosove od komercijalnih? Osim samog porekla paradajza, koje je 100% iz Salenta, on je bran i ljušten ručno. Za svaki proizvod izabran je tradicionalan, spor i prirodan način obrade, bez veštačkih konzervanasa. iContadini koriste sastojke kao što su so, sirće i limun, ukusni i prirodni antioksidansi koji ne narušavaju osobenost i garantuju potpuno prirodne proizvode.

“La Rustica” – Tradicionalni paradajz sos

Za sok od paradajza koristi se samo svež paradajz uzgajan na otvorenom polju. Paradajz se bere u julu i avgustu, jedan po jedan i prerađuje se par sati nakon branja. Boja paradajza ostaje živa i sjajna, ukus je onakav kakav ste mogli naći u ostavama vaših baka, kompaktan i gust. Ne stavlja se so, nego samo jedan list svežeg bosiljka. “Rustika” je evergreen, pravi sok od paradajza odlučnog karaktera i postojan, savršeno prijanja uz pastu. To je dodatak koji treba uvek imati u ostavi za brzi obrok ili za pripremu tradicionalnih jela popularnih u Italiji. Sok od paradajza, omiljena pasta i stareni pecorino sardo – jednostavno i savršeno.

“La Gialla” – Sok od žutog paradajza

Za sok od žutog paradajza koristi se samo svež paradajz uzgajan na otvorenom polju. Paradajz se bere u julu i avgustu, jedan po jedan i prerađuje se par sati nakon branja. Boja ostaje živa i sjajna, ukus je onakav kakav ste mogli naći u ostavama vaših baka, kompaktan i gust. To je bio prvi paradajz koji je dolazio iz Amerike, te je dobio ime  “jabuka od zlata” zahvaljujući svojoj žutoj boji. Vrlo specifičan paradajz, po boji, po sastavu (sadrži karotenoide, flavonoide i vitamin C) i po strukturi: kožica paradajza koja je naročito debela omogućava da se dobije veoma gust sok. Žuti paradajz nema kiselost, što ga čini pravom pravcatom  poslasticom u kuhinji, omogućava vam da napravite savršeno uparivanje čak i sa jelima baziranim na ribi. Sok od žutog paradajza, omiljena pasta, sabljarka u kriškama, bosiljak i ekstradevičansko maslinovo ulje Gran Riserva vam donose potpuno novi doživljaj za sva čula.

Pelat od ručno ljuštenog paradajza

Ovaj tip paradajza se uzgaja na iContadini imanju na otvorenom polju od aprila do maja. U julu i avgustu se paradajz bere i ručno pere: baren lagano, jedan po jedan se ljušti samo rukama i stavlja se u staklene tegle. Čim se tegla otvori, oslobađa se sav miris svežeg paradajza. Pelat od ručno ljuštenog paradajza, omiljena pasta, mešana rikota, bosiljak, rukola i ekstradevičansko maslinovo ulje Fruttato Medio – vaši gosti će vam biti zahvalni.

Pelat od ručno ljuštenog žutog paradajza

Ovaj tip paradajza uzgaja se na otvorenom polju, bere se u julu i avgustu, jedan po jedan i prerađuje se par sati nakon branja. To je bio prvi paradajz koji je dolazio iz Amerike, te je dobio ime  “jabuka od zlata” zahvaljujući svojoj žutoj boji. To je zaista specijalan paradajz, po boji, po sastavu (sadrži karotenoide, flavonoide i vitamin C) i po strukturi. Ovaj paradajz nema kiselost, što ga čini pravom  poslasticom u kuhinji, omogućava vam da napravite savršeno uparivanje čak i sa jelima baziranim na ribi. Odličan je na pici, idealan za testenine i soseve.

“Essenza di Pomodoro”

Esencija paradajza je voda ekstrahovana iz paradajza, bogata mineralnim solima i prirodnim šećerom. Koristi se da obogati ukus supe i potaža, a daje specifičnu notu pastama i rižotu. Šefovi širom sveta je koriste da daju “final touch” svojim jelima.