Balsamico kondimenti

Balzamiko kondiment Pregiato

a

Ovaj proizvod ima manju kiselost od Aceto Balsamico IGP jer je, u našem slučaju, pravljen isključivo od ukiseljenog kuvanog grožđanog mušta koji odležava u buradima različitog drveta, gde svako drvo daje proizvodu tipičnu aromu.

Ovaj proizvod je najsličniji Aceto Balsamico Tradizionale DOP, sa tim da ne potpada pod DOP regulativu.

100% prirodan proizvod bez dodataka boje i konzervansa.

Broj buradi na etiketi označava godine starosti, tj. u koliko je različitih buradi proizvod bio.

Primena: Pregiato 10 botti (10 godina odležavanje) – idealan za pirinač, kuvano i grilovano povrće, krompir, lososa, pizzu, kuvano i grilovano meso, kavijar, sir, voćne salate

Beli Balzamiko kondiment

a

Ovaj proizvod pravi se od kuvanog mušta belog grožđa i vinskog sirćeta.

Period odležavanja u buretu je od 3 do 5 godina. Ima voćnu aromu i slatkoću belog grožđa.
Primena: idealan za aperitive, salate, sosove, ribu, belo meso, grilovano i sveže povrće.

Beli balzamiko kondiment sa komadima belog luka

a

Idealan za salate, sirovo i bareno povrće, belo meso, tartar, ribu i morske plodove, krompir, picu, umake.

Beli balzamiko kondiment sa komadima šalota

a

Idealan za salate, sirovo i bareno povrće, belo meso, karpaćo, tartar od tune, ribu, školjke, pečurke, fondu, soseve i umake.

Beli balzamiko kondiment sa aromom tartufa

a

Idealan za salate, sirovo i bareno povrće, svinjski i goveđi odrezak, pirinač, krompir, pečurke, supu sa nudlama, čorbe, umake.

Beli balzamiko kondiment sa aromom nara

a

Idealan za salate, sirovo i bareno povrće, belo meso, mariniranu ribu, morske plodove, supe, slatko gorke sosove, krompir salatu, voćnu salatu, koktele.

Saba

a

Saba, takođe poznata kao sapa, vin cotto ili most cotto je italijanski sirup dobijen redukcijom mušta od grožđa. Izgleda kao balzamiko i ima sličan ukus, ali nije odležao u buretu. Karakteriše ga upečatljiva nota karamele.