Paste

Paste

Maccheroni

Koristi se samo najbolja durum pšenica kako bi se zahvaljujući veštini majstora testenina, dobile naše ručno rađene makarone. Rađene sa drvenim štapićima koji služe za dobijanje rupe koja ih odlikuje. Zahvaljujući vlaknima kojima su bogati, posebno su laki za varenje.

Maritati

Napravljena od birane italijanske durum pšenice, zanatska testenina Maritati dobila je ime, prema legendi, po kombinaciji posluženoj na jednom svadbenom ručku. To su bile paste orecchiette koje je pripremila nevestina baka i maccheroni koje je napravila mladoženjina baka. Zahvaljujući vlaknima kojima su bogati, posebno su laki za varenje.

Orecchiette

Iz pažljivog odabira najbolje italijanske durum pšenice nastaje naša ručno rađena testenina Orecchiette. Sa svojim tipičnim konkavnim oblikom i tradicionalnim prugama koje zadržavaju soseve, savršeno se slažu sa repom ili sosovima od mesa.

Foglie D’Ulivo

Za ovu zanatsku testeninu, koja svoj oblik i ime dobija po listovima veličanstvenih vekovima starih  maslina iz Pulje, koristimo najbolji italijanski griz od durum pšenice, vešto obrađen od strane majstora testenina.
Zahvaljujući svom obliku i konzistenciji, idealan je za sve vrste soseva.