a

Caseificio Cavola 993

Caseificio Cavola 993 je mala porodična proizvodnja, ali čuvena među poznavaocima. Skoro 90 godina posvećenog rada znače da kolutovi sa brojem 993, pod kojim je ova porizvodnja registrovana u „Parmigiano Reggiano Consorzio Tutela“, predstavljaju jedan od najboljih parmezana.

Na nadmorskoj visini od oko 900 metara, polja na svom posedu hrane isključivo prirodnim sastojcima, u potpunosti izbegavajući pesticide i hemijsko đubrivo.

Rezultat je zdravija stočna ishrana koja mleko za proizvodnju ovog sira čini boljim, a koristi se odmah nakon muže, sveže, bez aditiva i tretmana bilo koje vrste. Dokaz tome je i oznaka „Prodotto di montagna“ koju ima svega nekoliko proizvođača registrovanih u konzorcijumu, a koji naš sir stavljaju tik iznad ostalih.

Kroz decenije postojanja i nekoliko generacija, Caseificio Cavola 993 je rasla, napredovala i poboljšala proizvodnju, ali je ostala verna tradicionalnim metodama pravljenja sira.

parmigiano-reggiano-logo
prodoto-di-montagna-logo