Maslina Bosana

Maslina Bosana

Sorta masline Bosana je najrasprostranjenija na severnom delu Sardinije. To je maslina srednje velicine, jedna od najprikladnijih sorti za proizvodnju ekstra devičanskog maslinovog ulja. Boja joj je zlatno žuta sa zelenkastom refleksijom, ima elegantnu i intenzivnu voćkastu aromu, sposobnu da iznenadi vrh jezika svojim svežim ukusom sa gorkim i ljutkastim nagoveštajima koji su harmoniji. Masline se beru isključivo zelene i zatim se hladno procesiraju u isto vreme kada traje i sama njihova berba.

Dobijeni proizvod je direktan, sa intenzivnom voćkastom aromom zelene masline te primesama biljki i povrća gde se svojim prisustvom ističu čičak i artičoka.

Kako probati Bosanu: vrlo je intenzivan proizvod, beskompromisan, posvećen ljubiteljima jakih ukusa i ukusnih zalogaja, koji su vredni sadržine ovog proizvoda. Maksimalna ekspresivnost proizvoda može se naći ako je koristite u sirovom obliku, u salatama, brusketima ili sa sirovim povrćem. Naša Bosana je ove godine dobila 3 lista Gambero Rosso, najvažniju nacionalnu nagradu u Italiji.